dissabte, 12 de març del 2011

ENS CAL UNA ESTRATÈGIA DIGITAL A LA NOSTRA EMPRESA?

Massa sovint vivim a les esquenes d’allò que diuen i que comenten en relació a la nostra marca. Sembla que ens faci por acceptar i fer front als comentaris que la xarxa i el món digital permeten fer arribar a un gran nombre d’usuaris.

Potser encara seguim pensant que amb la publicitat que fem dels nostres productes, i amb una bona dosi de creativitat ja és suficient per enamorar al client.

Però el que és ben cert, és que conèixer i relacionar-se amb el client és la clau del negoci. D’ell, ens en cal saber moltes coses: com actua, com pensa, perquè ho fa d’una manera i no d’una altra...


I per si aquesta tasca no fos prou senzilla, fruit d’aquest nou entorn digital i de xarxes socials, el client s’està tornant cada vegada més actiu i més participatiu, de manera que, cada vegada, valora més la recomanació dels altres consumidors així com els comentaris que els milers d’usuaris poden fer en relació a la nostra marca i l’impacte que pot suposar en aspectes tant diversos com les percepcions de compra de les persones, la seva implicació de compra, la notorietat de marca...

I quan això passa, es fa necessari que comencem a pensar amb un projecte digital per a la nostra empresa. Que planifiquem i dissenyem una estratègia digital que ens permeti ser a la xarxa i tenir un millor espai de contacte amb el mercat i les persones.

En aquest sentit, disposar d’una estratègia digital per a la nostra empresa serà clau en el funcionament òptim dels nostres negocis sempre que no l’entenguem únicament com a una nova línia de comunicació a curt termini, al mateix temps que entenguem que no es tracta de disposar d’eines que ens permetin generar volum i presència a les xarxes socials, sinó que ens permeti fer una segmentació d’aquells grups de clients que ens poden aportar un major valor comercial, ja que, en certa manera, són els que tenen un major control sobre qui som, que fem i com ho fem. I davant d’això ens cal actuar perquè són, precisament, els clients qui més ens poden ajudar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada